Får en av landets største pumper

Med sine 53 meter er den nye betongpumpa til Sandnes & Jærbetong den nest største i landet. Til sommeren ankommer den Jæren, og kan derfra serve prosjekter på hele Vestlandet.

Av Kari Aakra, Medvind24.no

Publisert 04. januar 2017

Til sommeren kommer landets nest største betongpumpe til  Sandnes & Jærbetongs anlegg på Nærbø,  og skal brukes i prosjekter hos hele Ølen Betong Gruppen. Daglig leder i Sandnes & Jærbetong Tor Magne Kvia og økonomileder Marianne Sør-Reime. 


- For å finne en pumpe med lignende kapasitet må vi til Oslo eller Trondheim. Vi har store prosjekter som med en større pumpe kan gjennomføres enda mer effektivt enn med bruk av våre vanlige pumper, sier driftsleder i Ølen Betong Transport (ØBT), Leif Roald Bjelland. 

Den nye pumpen skal ha base hos Sandnes & Jærbetong på Nærbø, men vil kunne brukes til alle Ølen Betongs prosjekter fra Kristiansand i sør til Bergen i nord.

Hele Vestlandet som arbeidsplass 

Den nye pumpa med Mercedes Chassis er bestilt fra Cifa og vil være på plass i Norge i juni.

I dag har ØBT 21 betongpumper, som rekker fra 24 til 42 meter. 

- På store prosjekter, der de vanlige pumpene ikke strekker til, må vi skjøte på med slanger for å nå langt nok. I prosjekter med en viss høyde må vi ofte ta i brukmobilkraner for å gjennomføre jobben med slanger. Alt dette vil vi slippe når den nye pumpa kommer. Eksempelvis ville en slik pumpe ha vært til god hjelp under arbeidet med Sandsfjordsbrua, forteller Bjelland. 

- Det bygges også større og høyere bygg her til lands, og til mange prosjekter innen byggebransjen vil en 53 meters pumpe med knekk kunne bety mye for en mer effektiv betongstøp, sier han.